سایت تخصصی دانلود تحقیق و مقالات دانش آموزی و دانشجویی پرشین وت

اطلاعیه فروشگاه

فایل درخواستی شما پس از پرداخت وجه توسط درگاه امن بانکی برای شما قابل دانلود خواهد بود. در صورت بروز هرگونه مشکل با بخش پشتیبانی در تماس باشید و یا با شماره 09371240055 در تماس باشید. سایت دارای نماد اعتماد الکترونیکی و ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی می باشد پس با اطمینان خرید کنید.

دانلود مقاله بیوشیمی گوارش و جذب

دانلود مقاله بیوشیمی گوارش و جذب

 

 

 

بیوشیمی گوارش و جذب

بیوشیمی گوارش و جذب

خلاصه این مطلب :

بیوشیمی گوارش و جذب

غذاهای انسان متشکل از پروتئین ها، گلیوسیدها، لیپیدها، ویتامین ها، املاح و آب هستند که به نسبت های گوناگون در خوراکی ها موجودند. غذاها در طی مراحل مختلف گوارش تبدیل به مواد غذایی مانند اسیدهای آمینه، منوساکاریدها، اسیدهای چرب، الکل ها، ویتامین ها، نمک ها و یون ها و آب می گردند که چون می توانند از غشای سلولی بگذرند به درون آن ها راه می یابند تا انجام واکنش های متابولیسم سلولی میسر گشته و نیاز سلول به ماده و انرژی تامین گردد.

دستگاه گوارش شامل سه قسمت است:

  1. قسمت هضم: دهان (لب ها، زبان، دندان ها، غدد بزاقی) حلق و مری، معده، دوازدهه، کبد، کیسه صفرا، لوزالمعده.
  2. قسمت جذب: روده کوچک
  3. قسمت دفع: روده بزرگ، راست روده، مخرج

گوارش شامل مراحل زیر است:

  1. ورود غذا در دستگاه هاضمه
  2. دگرگونی های شیمی – فیزیکی غذاها و تبدیل آنها به مواد غذایی.
  3. عبور مواد غذایی از پرزهای مخاطی روده و ورود آنها به جریان خون و لنف و رسیدن به سلول ها.
  4. دفع مواد جذب نشده به صورت مدفوع و دفع مواد زاید متابولیسم سلولی به صورت ترشحات گوناگون در دستگاه گوارش.

اکنون به شرح مراحل مختلف گوارش و جذب غذاها و مواد غذایی در دهان، معده، دوازدهه، روده کوچک و روده بزرگ می پردازیم.

الف) گوارش دهانی:

دهان محل دریافت غذا و جایگاه احساس طعم (بو و مزه) است. اعمال مکانیکی دندان ها، لبها و زبان (جویدن) موجب خرد شدن ذرات غذایی، خیس و لغزنده شدن آن ها توسط بزاق می گردد.

بزاق: بزاق از سه جفت غده بزاقی (بناگوشی، زیر زبانی، زیرفکی) ترشح می شود و مقدار آن بر حسب نوع غذا به 1 تا 5/1 لیتر در 24 ساعت می رسد. در هر لیتر بزاق 995 گرم آب و حدود 5 گرم مواد جامد وجود دارد که شامل 3 تا 4 گرم مواد آلی و بقیه مواد معدنی است. PH طبیعی بزاق 8/6 تا 7 است.

مواد آلی بزاق: در هر لیتر بزاق تقریبا 2 گرم موسین وجود دارد که باعث لزج شدن و چسبندگی بزاق می گردد. موسین مخلوطی از موکوپروتئین ها و موکوپلی ساکاریدها است. همچنین در بزاق مقدار جزئی پروتئین از نوع گلوبولین یافت می شود.

آنزیم های بزاق : مهمترین آنزیم بزاقی پتیالین یا آلفا آمیلاز می باشد که در PH بزاق نشاسته را از محل پیوندهای 4 – 1 هیدرولیز کرده و آنرا به مالتوز تبدیل می کند. یون های CL فعال کننده این آنزیم می باشند. در بزاق آنزیم های مالتازوانورتاز نیز وجود دارد که از میکروب های موجود در دهان ترشح می شوند. آنزیم های دیگر بزاق لیزوزیم است که باعث هضم پروتئین های غشاء باکتری ها (باکتریولیز) می شود.

مواد معدنی بزاق : شامل کلرورها، سولفات های قلیایی، فسفات کلسیم، بیکربنات کلسیم و منیزیم است. در هر لیتر بزاق حدود 06/0 گرم تیوسیانات پتاسیم نیز وجود دارد که مقدار آن در معتادین به دخانیات بیشتر است. ضمنا مقداری از مواد دارویی و ... که وارد بدن شده اند مانند الکل، و .............

هم چنین شامل بخش های زیر است :

گوارش در دوازدهه

شیره لوزالمعده

صفرا و عمل آن در گوارش

چگونگی عمل صفرا در گوارش مواد غذایی

گوارش در روده کوچک

گوارش در روده بزرگ

نقش مفید باکتری های روده ای

مدفوع

جذب مواد غذایی

جذب املاح

جذب ویتامین ها و......... شامل 13 صفحه فایل word قابل ویرایش

جهت دانلود جزوه بیوشیمی گوارش و جذب در انتهای صفحه پس از وارد کردن ایمیل و شماره تماس گزینه پرداخت و دانلود را انتخاب کنید.

پس از پرداخت وجه شما قادر به دانلود خواهید شد. همچنین فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد.

 در صورت بروز هرگونه مشکل با بخش پشتیبانی در ارتباط باشید.


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 3,000 تومان
کدتخفیف:

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
govaresh-bio_576568_5339_831583_6787.zip21.2k





دانلود جزوه بیوشیمی ویتامین های محلول در چربی

دانلود جزوه بیوشیمی ویتامین های محلول در چربی         بیوشیمی ویتامین های محلول در چربی شامل 11 صفحه فایل word شامل ویتامین های محلول در چربی ویتامین A ویتامین E ویتامین D ویتامین K جهت دانلود جزوه بیوشیمی ویتامین های محلول در چربی در انتهای صفحه پس از وارد کردن ایمیل و شماره تماس گزینه پرداخت و دانلود را انتخاب کنید . پس از پرداخت وجه شما قادر به دانلود خواهید شد. همچنین فایل به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد ...

توضیحات بیشتر - دانلود 3,000 تومان

دانلود جزوه بیماری های متابولیک و تغذیه ای در دام (دامپزشکی) کمبودهای تغذیه ای

دانلود جزوه بیماری های متابولیک و تغذیه ای در دام (دامپزشکی) کمبودهای تغذیه ای       جزوه و مقاله بیماری های متابولیک و تغذیه ای در دامپزشکی جزوه و مقاله جامع و کامل بیماری های متابولیک و تغذیه ای در دامپزشکی این جزوه شامل مباحث کامل بیماری های متابولیک زیر می باشد :   پاتوژنز و بیماری زایی ، پیشگیری و کنترل ، درمان ، همه گیری و اپیدمیولوژی کلینیکال پاتولوژی و یافته های آزمایشگاهی ، کالبدگشایی و تشخیص تفریقی بیماری های متابولیک در دامپزشکی را در این جزوه ...

توضیحات بیشتر - دانلود 5,000 تومان 4,500 تومان 10% تخفیف

آخرین محصولات فروشگاه

محبوبترین محصولات

filesell filesell filesell